Întrebări la repezeală

De ce au nevoie pompierii (ISU) de arme? Pentru ca să stingă flăcările, pentru descarcerări, să recupereze eventuale pisici speriate, ce nu vor cu nici un chip să revină cu picioarele pe pămînt?

Are trimisul special al RTV la Port-au-Prince vestă anti-glonţ? Dacă da, de ce n-au şi cei de la CNN?

Mediafax: “”Suntem un partid democratic, oricine poate candida. Nu pot să sprijin pe alţii pentru acestă funcţie, mă voi sprijini pe mine. Nu ştiu pe cine o să susţin. Deocamdată, nu ştiu dacă îmi voi depune candidatura. O să iau o decizie în acest sens după ce mă voi consulta cu colegii noştri”, a declarat Niţă, întrebat dacă îl susţine pe Miron Mitrea pentru câştigarea preşedinţiei PSD.” N-am înţeles, candidează au ba domnul Niţă? Aaaa, sînteţi glumeţ, am înţeles acum…

Tot Mediafax: “Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că urgenţele rezultate după Unirea de la 1859 sunt “destul de apropiate” de priorităţile pe care România le are şi în prezent, respectiv modernizarea statului, a educaţiei, precum şi aşezarea legilor “deasupra voinţei unor grupuri ale vremii”.” Întrebare: priorităţile astea nu erau şi acum 5 ani?

Agerpres – “TVR a selectat 111 piese pentru preselecţia naţională a Eurovision, care se va desfăşura luni, informează reprezentanţii Televiziunii Publice.” De ce se mai chinuie?

Altă întrebare: de ce ne mai chinuim mintea spunînd cuvinte mari, dacă peste cîteva zile/ luni/ ani tot le uităm?

“Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat, vineri, că jumătate din următoarele două tranşe de la FMI vor merge către bugetul de stat, dar speră că nu va mai fi nevoie de alţi bani de la Fond pentru buget până la finalul acordului.” Putem spera şi noi că la iarnă nu va ninge şi că la primăvară nu vor fi inundaţii? Sau, mai bine, am putea să scriem lucrurile astea într-un document, să-l semneze preşedintele, premierul şi parlamentarii? Sper… nu vă supăraţi, dar cine a făcut bugetul? Pe ce baze?

Primarul Oprescu nu revine în PSD. A zis-o răspicat. Asta înseamnă că se întoarce la Primărie? Nu doar în direct…

“Autorităţile din Dolj au dispus, vineri, înfiinţarea mai multor centre de primire a persoanelor fără adăpost, pentru perioada 22-30 ianuarie, în centrele urbane din judeţ, ca urmare a atenţionării cod galben de ger emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.” (Mediafax). Persoanele fără adăpost sînt aşa doar cînd e cod galben?

Şi ar mai fi cîteva. Mai tîrziu.

Advertisements

3 thoughts on “Întrebări la repezeală

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s