Formulări care mă bucură rău

“Tulcea, 13 feb /Agerpres/ – Un tânăr din Tulcea s-a trezit, sâmbătă după-amiaza, cu maşina în flăcări, în timp ce conducea pe drumul naţional 22 A, în apropiere de localitatea Mineri.”
Ahaaaa… deci dormea la volan? Poate că maşina avea un fel de alarmă ca să-l trezească.

“”Conferinţa nu a dat mandat imperativ pentru susţinerea unei candidaturi sau a alteia. Considerăm că delegaţii noştri au maturitatea să poată vota în baza platformelor ce vor fi prezentate, apreciind cu propriile minţi pe cine să voteze”, a declarat preşedintele PSD Prahova, Mircea Cosma.”

Mda. Să nu aprecieze cu propriile picioare, cine ştie ce iese. Oricum, de remarcat că au minţi proprii, şi nu e cum am crezut eu, că ar fi un fel de “minte universală.”

“Oradea, 13 feb /Agerpres/ – Secretarul de stat în Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Vasile Timiş a înmânat sâmbătă, în sala mare a Prefecturii Bihor, aproape 140 de diplome de excelenţă unor personalităţi culturale marcante ale judeţului, din diferite domenii, inclusiv câtorva sportivi de renume internaţional şi jurnalişti, pentru “sprijinul acordat artei, culturii şi patrimoniului naţional”.

Dragi oameni ai muncii, dragi tovarăşi, prieteni, ţin să vă anunţ pe această cale că toţi, dar absolut toţi sîntem “personalităţi”. Şi nu de oricare, ci “culturale”. Uite aşa am rezolvat şi problema “intelectualii vs muncitori”.

Şi, în final, o problemă de matematică ce îi pune la grea încercare pe funcţionarii din ţară.

”În judeţul Dolj, avem 25 de persoane care încasează pensii între 100 şi 155 de milioane de lei vechi. Între cei care încasează pensii de peste 100 milioane lei vechi, 80 la sută provin din rândul magistraţilor.”

Deci 80 la sută. E mult. Sau i s-o fi părut jurnalistului că dacă zice “20” nu e ştire???

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s