Primul fiu al ţării

Nu ştiu de ce, dar cînd am văzut imaginile cu preşedintele luîndu-şi primul Duster din ţară (deci, practic, din lume – nu v-aţi gîndit la asta, domnilor de la Administraţia Prezidenţială, nu-i aşa?) m-am dus cu gîndul într-o zonă tare întunecată. Undeva în trecut, departe. Atunci cînd “primul fiu al ţării” inaugura tot, orice şi oricînd.

Primul Duster. Primul din ţară. Roşu… ca să-i facă pe plac, să se bucure. Şi, normal, să vadă tot poporul. Desigur, prin intermediul televiziunilor ăstora vîndute, mogulizate pînă în măruntaie, cele care transmit numai informaţii false. Sau, în cel mai bun caz, prelucrate. Hăhăitul prezidenţial nu poate fi falsificat. Mai ales atunci cînd bucuria e sinceră. Mi-l imaginez pe domnul preşedinte aşteptînd, cu înfrigurare, ca un copil, cadoul. Luni la rînd, în fiecare noapte. Cum să te odihneşti cînd ştii că nici chiar tu, preşedintele, nu poţi porni linia de montaj mai devreme? Trebuie că i-a fost extrem de greu.

Ştim cu toţii că, atunci cînd primim ceea ce ne dorim din toată inima, devenim mai buni, mai frumoşi. Mai generoşi. Vrem ca toată lumea să se bucure, aşa cum ne bucurăm noi. Vi s-a întîmplat tutror, nu? Vrem să participe toţi din jur la Sărbătoarea noastră.

Probabil că asta i s-a întîmplat şi preşedintelui. Nici nu-şi primise bine cadoul mult dorit, acest SUV mega-potrivit drumurilor noastre, că domnul Băsescu s-a dus la o întîlnire importantă. Iată ce spun jurnaliştii AP: “Unul dintre cei 11 lideri ai statelor din fostul bloc comunist care au aderat la NATO a venit la dineul oferit de Barack Obama cu un cadou special – mai mulţi soldaţi pentru Afganistan. Deşi mărirea numărului de soldaţi nu va face o diferenţă enormă în teren, decizia vine la timpul potrivit pentru preşedintele american.”

Diferenţa nu e mare, e adevărat. 728 de soldaţi în plus, pînă în septembrie. În total, 1800. Asta, bineînţeles, dacă nu se va mai întîmpla ceva rău între timp.

Dacă n-aş fi cîrcotaş, m-ar cuprinde mîndria. Faţă de patrie, popor şi conducător. Ţara mea îl ajută pe cel mai puternic om al planetei. Poporul nu precupeţeşte nici un efort pe acest drum luminos pe care ni l-a deschis conducătorul. Cei mai importanţi oameni din lumea asta ne bagă în seamă, ne ascultă. E bine, sînt român, sînt mîndru.
Iar drumul ăsta nu s-a construit singur. Calea s-a deschis mai demult, şi-a fost urmărită atent, ba chiar cu dragoste (şi clarviziune, desigur!) de anumiţi oameni. Vreţi dovada? “‘Mă bucur că sunt unul dintre cei care acum zece ani s-au numărat printre semnatarii deciziei de a se readuce Renault la Mioveni. Poate cel mai important lucru este că România a devenit cel mai important centru logistic al Grupului Renault – Nissan. Asta înseamnă exportul a extraordinar de multe componente din România către alte fabrici ale Grupului Renault – Nissan şi înseamnă multe locuri de muncă’ (Traian Băsescu, Mediafax) Cum ar veni, putem dormi liniştiţi… cineva veghează.
Dar sînt cîrcotaş. Nu primul. Poate că şi de asta nu mă pot bucura. Doar…cîrcotesc.

Advertisements

12 thoughts on “Primul fiu al ţării

 1. Deci nu sunt singura care a observat minunea. Toti liderii dinaintea lui Base iesisera cu impresii placute legate de dialog. Doar al nostru cu suplimentari de trupe.

 2. Cosmine, am auzit ieri un banc, nu mă pot abţine, e de musai să ţi-l zic:
  O tipă măritată, într-o seară, când soţul era plecat într-o delegaţie, şi-o trăgea cu trei indivizi în acelaşi timp.
  Pe masă alcool, scrumiere pline, cocaină la greu. Destrăbălare mare, ce să mai… La un moment dat, uşa se deschide la perete şi apare… bărba-su.
  Ea, cu ultimele puteri şi în culmea extazului, ia o gură de vodka, apoi se uită la bărba-su şi zice:
  – Şi acum, sigur, iar începem: bănuieli, suspiciuni, discuţii…

   1. Ce-ar fi să-mi dai coordonatele exacte (latitudine, longitudine şi altitudine) ca să organizăm un zid de apărare? Cu şanţul din jur mai vedem.

 3. Cred că nu mai putea preşedintele să doarmă de atâta bucurie premergătoare primirii cadoului. Tre’ să fie cam aceeaşi senzaţie cu a unui deţinut desculţ şi tuberculos care a primit, în cele din urmă, o pereche de ciorapi…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s