Hai, nu zău! M. Băsescu & E. Udrea, un cuplu măreţ…

O ştire Mediafax m-a lăsat… abstrus. Se poate spune aşa? Că de nu am şi cuvinte mai simple. Rămîn însă în zona asta ce ţine de confuzie, aiureală, amestec de revoltă şi ameţeală dătătoare de gînduri negre. Să vedem:

“BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Maria Băsescu şi Elena Udrea au fost nominalizate la premiul “Politicianul Anului”, acordat în cadrul celei de-a patra ediţii a Business Woman Gala, care are loc pe 26 aprilie, informează organizatorii, The Marketer Group.

Business Woman Gala este un eveniment anual dedicat femeilor, persoane din top managementul companiilor şi antreprenori din România. În cadrul evenimentului sunt celebrate 33 de femei de afaceri care s-au distins în anul precedent.

În cadrul Business Woman Gala, organizatorii acordă şi premii speciale, printre care şi cel de “Politicianul Anului”. Anul acesta există două nominalizări: Elena Udrea şi Maria Băsescu.
“Ne-am gândit să punem faţă în faţă două modele de politician: ministrul Elena Udrea, exuberant, expansiv, super-comunicativ, un om de acţiune, căruia nu îi este teamă să genereze controverse, şi Prima Doamnă a României, Maria Băsescu, un exemplu de diplomaţie, discreţie, clasă. Considerăm că Elena Udrea este de departe cel mai bun ministru din actualul Guvern, poate şi pentru simplul motiv că a înţeles să facă lucruri, să atragă fonduri, să investească, să pună maşinăria economiei – pe portofoliile de care se ocupă – în miscare, în timp ce ceilalţi miniştri au ales să se plângă de lipsa de fonduri sau să pună firmele şi oamenii la zid şi să transforme România într-o ţară de executaţi silit. În acelaşi timp, considerăm că Maria Băsescu a avut un rol decisiv, prin clasa pe care a demonstrat-o în ultima campanie electorală, în realegerea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României”, a declarat a declarat Alexandru Răducanu, fondatorul The Marketer Group.
“Unii vor spune că Maria Băsescu nu este politician. Aceia nu au înţeles nimic din politică”, precizează organizatorii Business Woman Gala.”

Ei bine, după un asemenea tăvălug de cuvinte frumoase, gînduri de bine, encomiastice (panegirice, cum ar veni, deşi ştiu că pluralul sună aiurea), aş reduce totul la bine-împămîntenitul, mega-tradiţionalul şi ultra-uzatul “limbi”.
Şi da, dragilor, organizatorilor, bizarilor, recunosc aici, în faţa mulţimilor restrînse, că n-am înţeles nimic din politică. Cel puţin nu aşa cum aţi înţeles domniile voastre. Îmi păstrez limba pentru lucruri mult mai interesante.

Advertisements

6 thoughts on “Hai, nu zău! M. Băsescu & E. Udrea, un cuplu măreţ…

  1. Stai. Deci cum? M Basescu – politician? REALLY?? Asadar, daca imi fac si eu breton si dupa aia mi-l scutur la intervale constante in timpul discursurilor sotului/presedintelui meu, devin si eu politician? Pfu..daca stiam.. =)))))

  2. Maria Basescu politician??? Daca ne luam dupa spusele lui Raducanu s-ar putea ca 99,99% din romani sa nu fi inteles nimic din politica.

  3. Offf! Din motiv de nefolosire a limbii mi-am pierdut eu ultimul loc de munca! La fel ca tine, prefer s-o folosesc in alte scopuri… 🙂 Cat despre Maria Basescu… daca nu era campania electorala habar n’aveam cu arata!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s