Aventurile unui orășean … Reguli de aur.

1. Dacă e noroi afară, va fi noroi și înăuntru. Dacă e noroi înăuntru, ai mai mult de lucru cînd faci curat. Așa că e mai simplu dacă lași la intrare o pereche de cizme de cauciuc.
2. Nu intra cu cizmele de cauciuc în casă.

3. Pînă la urmă, cîinele va înțelege că trebuie să iasă în curte să își facă nevoile. Dacă afară e noroi, el va aduce noroiul în casă. Cîinelui nu îi poți cere să poarte cizme e cauciuc.

4. Cîinele vrea să iasă la orice oră. Pentru el, 4 dimineața e la fel cu 4 după-amiaza.

5. La 4 dimineața pot fi -6 grade afară.

6. Dacă stai în singura casă locuită pe o rază de un kilometru, în mijlocul cîmpului, cîinii vagabonzi vor veni la în curte. Noaptea. Cîinele tău va încerca să își apere proprietatea și va lătra, furios.

7. Dacă te prefaci că nu îți auzi cîinele lătrînd noaptea, indiferent de ora la care o face, se va răzbuna. Și va lătra și mai tare. Și va fi și mai furios. Cea mai bună alegere e să ieși cu el în curte.

8. În curte, la 4 dimineața, pot fi -6 grade. Nu uita asta! Nu ieși în pantaloni scurți!

9. Gunoiul se aruncă în pubelă. Pubela e un fel de ghenă mai elegantă, pe care vin niște domni să o golească de 2 ori pe săptămînă. Pentru asta trebuie să închei un contract. Pentru contract trebuie să te duci în oraș.

10. Gunoierii nu vin dacă nu le dai bani – mai presus de contract functionează această regulă. Semnul suprem de prietenie și respect. Banul.

11. Dacă plătești o echipă de gunoieri, data viitoare va veni altă echipă. Dacă o ungi și pe a doua, bazîndu-te pe faptul că 2 zile pe săptămînă înseamnă 2 echipe, săptămîna următoare te vei trezi cu o nouă echipă.

12. Dacă te vei preface că nu îi vezi cînd au venit, te vor striga. Și-ți vor spune că “drumul e foarte greu” și că “se intră foarte greu”. Dacă vei continua să te prefaci, de data asta că nu ai înțeles ce vor, în următoarele 2 săptămîni nu va mai veni NICI o echipă de gunoieri.

13. Aceste reguli se pot, oricînd, schimba. Așa că învață să nu le dai o importanță prea mare.

14. Totuși, nu intra cu cizmele de cauciuc în casă.

Advertisements

2 thoughts on “Aventurile unui orășean … Reguli de aur.

  1. As adăuga…nu intra cu cizmele de cauciuc pe mocheta de la serviciu, când vii de-acasă!…Cladirile de business nu mai au grătare ca pe vremuri, în copilărie… sa dai noroiu’ masiv jos 🙂 aşa că rişti sa-ţi faci un strat de flori pe mochetă, sub birou.

    1. Am rezolvat problema: o sacoșă de plastic bine pusă în mașină, în care bagi frumos cizmele. E adevărat, pline de noroi. Dar imaginea “florilor” e neprețuită!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s