“Cazul Fenechiu”. Un caz de incompetență.

Dincolo de problemele de imagine pe care și le creează singur guvernul, cu mîinile reunite ale premierului Ponta și ale colegului de alianță Antonescu, dincolo de susținerea pînă la capăt a unui ministru asupra căruia planează acuzații grave – o alegere discutabilă, desigur, dar măcar o decizie asumată – ceea ce îmi arată mie întîmplările de azi, după ce ÎCCJ a anunțat verdictul umilitor pentru un ministru în funcție, e că guvernul USL parcă se pregătește să guverneze, parcă o face în joacă. Guvernează la perete și se pune în tot felul de situații de probă, să vadă cum ar reacționa “dacă”.

Nu arată în nici un caz ca un cabinet care conduce țara de peste un an. În nici un caz.

De ce spun asta? Și nu voi cădea în clișeul “ce s-ar fi întîmplat dacă Fenechiu era ministru în Germania sau în altă țară din Vest”. Nu. Sîntem aici, cu ai noștri, obișnuiți cu ei, și-s convins că rigoarea germană ne-ar ucide rapid.

Ceea ce mă pune pe gînduri e lipsa de reacție. A guvernului, partidului și aliaților domnului Fenechiu. Reacție pe care cred că ar fi trebuit să o vedem imediat după demisia/ demiterea ministrului.

Una simplă: “în locul domnului ministru, căruia îi mulțumim foarte mult pentru activitatea sa, îl numim pe X.” Ca să nu existe vreun blocaj în Transporturile și așa gripate.

Nu de alta, dar experiența îmi spune că acest “cumul de funcții” și-o asumare excesivă de responsabilități nu duc la nici un rezultat bun. Doar dacă, nu cumva, ministerul Transporturilor e unul ușor de condus. Fără prea mare bătaie de cap, căci lucrurile merg strună acolo, sistemul e “ca uns”.

 

Altfel ar însemna că USL n-are oameni pregătiți pentru poziția asta. Ceea ce ar fi îngrozitor. Sau, mai rău, că nu înțelege ce înseamnă să conduci o țară.

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s