Și acum eu ce să fac, domnule Victor Ponta?

Președintele Băsescu a ieșit azi, la o oră cînd audiența televiziunilor începe să fiarbă și a punctat. Deși nu-mi place expresia, a făcut-o “ca un animal politic.” Iată o parte din declarație:

 

“Articolul 81 alineatul 3 e discriminatoriu categoric, vizează proceduri strict pentru audiovizual.
Citez din Constituție, art 16 alineatul 1: Cetățenii sunt egali în fața legii, fără privilegii și discriminări.
In aceste televiziuni lucrează cetățeni.
Intreruperea emisiei imediat ce se declanșează insolvența, înainte de validarea planului de reorganizare nu face decît să aducă structurile din audio-vizual în situația de faliment în mod direct.
Aceste întreprinderi private trăiesc din publicitate în primul rînd.
Faptul că televiziunilor și radiourilor li se aplică un regim discriminatoriu, mă îndreptățește să spun că, spre deosebire de Năstase, care plătea presa, Ponta e la fel de hotărît să pună sub control presa, dar o face mult mai cinic și brutal.
Nu are nicio explicatie de ce aplică un regim discriminatoriu televiziunilor.” (Traian Băsescu, președintele României)

 

Dincolo de posibila ipocrizie ascunsă în spatele acestei declarații (controalele dure de pe vremea guvernului Boc pe care ANAF le făcea la Realitatea Media, împletite cu atacurile vehemente ale președintelui la adresa “mogulului” Vîntu din acea perioadă), Traian Băsescu a punctat din nou. Fără drept de apel. Cu citate din Constituție și recunoscînd că nu a avut cea mai bună relație cu “televiziunile”. Cu toate acestea, le apără.

Apără Realitatea TV, spunînd însă că adevărata țintă a Codului Insolvenței e TVR. Care TVR, avînd datorii enorme, ar putea intra oricînd în insolvență. Și cum în insolvență e nevoie de o infuzie de capital, banii ar veni de la veșnicul Voiculescu sau mai noul mogul Ghiță.

Și uite așa ar dispărea ditamai televiziunea publică, urmeză să presupunem noi.

Desigur, teoria președintelui urmează să fie probată sau nu de ceea ce se va întîmpla în viitorul apropiat. Ceea ce se va întîmpla cu Realitatea TV vom vedea, de asemenea, foarte curînd. Însă un lucru, cel puțin, e cert: bîlbîielile actualei puteri, fie că înseamnă lipsă de reacție în subiecte de interes național, fie că arată schimbări radicale de opinie față de perioada în care făcea opoziție – toate acestea nu fac decît să scadă credibilitatea USL. Tot mai mulți oameni care i-au votat și care, mai ales, le-au acordat întreaga încredere, încep să regrete alegerea pe care au făcut-o.

Iar rezultatul și mai dur pentru actuala putere e faptul că îi oferă, pe tavă și parcă într-un mod atent programat, șansa actualului președinte să revină în forță. Și să puncteze, zi de zi, zdruncinînd, încet, încrederea celor mai hotărîți susținători ai USL.

 

Și-acum, revin cu întrebarea: eu ce să fac, domnule Ponta?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s