Guvernul a pornit-o pe calea cea bună! Urmează dovada.

N-aș vrea să creadă cineva că vreau să critic actualul guvern cu orice preț. Sau că, cine știe, m-o fi pus vreun șef ori chiar patronul să le caut guvernanților nod în papură, avînd în vedere actualul conflict cu Realitatea. De aceea, iată, îi voi lăuda. Pe el, pe guvern.  O excelentă inițiativă a cabinetului este să afișeze, zilnic, agenda premierului. Adică ceea ce face dumnealui zi de zi. Dpdv oficial, căci nu mă aștept să fie trecute și pauzele de masă, normal.

Urmează cîteva exemple, luate cu copy-paste de pe site. Am spus copy-paste? Scuze.

„10.00-11.30 Primul-ministru Victor Ponta si Primul-ministru Jean-Marc Ayrault vizitează Centrul Tehnic Titu Dacia-Renault (oraş Titu, Jud. Dâmboviţa)
NOTA: Presa va avea acces pe toata durata desfăşurării evenimentului.
Ora 13:00 – Primul-ministru Victor Ponta va participa la ceremonia de operaţionalizare a unui nou avion medical SMURD. Evenimentul va avea loc pe aeroportul Băneasa (punct acces nr. 1 – intrarea în aeroport dinspre Şcoala Superioară de Aviaţie Civilă).
Nota: Presa are acces pe toata durata desfăşurării evenimentului.

17.00 Primul-ministru Victor Ponta si Primul-ministru Jean-Marc Ayrault participă la recepţia organizată la sediul Ambasadei Franceze (str. Biserica Amzei nr. 13-15) cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze.
NOTA: Presa va avea acces pe toata durata desfăşurării evenimentului.

Data: 12.07.2013”

 

 

“Ora 13:00 Primul-ministru Victor Ponta va prelua mandatul interimar de Ministru al Transporturilor.
Evenimentul va avea loc la sediul Ministerului Transporturilor (Bulevardul Dinicu Golescu nr. 38).
Ora 17:00  Primul-ministru Victor Ponta se întâlneşte la Palatul Victoria cu Christine Lagarde, director general al Fondului Monetar Internaţional.

Data: 15.07.2013”

 

“Ora 12:00 Şedinţa săptămânală de Guvern la Palatul Victoria.
Notă: Vor fi oportunităţi de imagine la începutul întâlnirii.
 

Data: 16.07.2013”

 

“Ora 10:30 Primul-ministru Victor Ponta participă la evenimentul de lansare a versiunii în limba română a ediției a XI-a a Cartei Albe a IMM-urilor din România. Evenimentul va avea loc la Hotelul Intercontinental, Sala Rondă.

 

Ora 22:00 – Primul-ministru Victor Ponta este invitatul emisiunii „Imparțial”, moderată de Luca Niculescu, la postul de televiziune Digi 24.
 

Data: 18.07.2013”

 

Repet, o inițiativă cu adevărat excelentă, care probează, a cîta oară, drumul hotărît pe care a pornit guvernul nostru: cel al transparenței, al deschiderii către cetățenii acestei țări.

O transparență asumată… cu orice risc. Pentru că eu înțeleg încă un lucru de aici.

Fără să mă întorc prea mult în timp, iată ce observ: între 20 și 24 iulie, premierul n-a avut nimic în agendă. Fie, era vară, soare, nici eu n-aveam chef să muncesc. Între 24 și 28 iulie nimic, de pe 31 iulie pînă pe 13 august concediu (bănuiesc, nu e în agendă nimic trecut), de pe 15 pe 18 august nimic, din 22 pînă pe 26 august iar nimic. De pe 6 septembrie încă 5 zile fără nimic în agendă, de pe 12 pe 16 și de pe 19 pe 23 la fel.

Acum, trebuie să trag concluziile: prima la care mă gîndesc, avînd în vedere tonul în care am început, e că explicația pentru aceste aparente goluri din agendă e următoarea: în acele zile premierul se duce la birou așa cum o facem toți. Se întîlnește cu colegii, mai povestesc ce li s-a întîmplat în weekend sau în vacanță, îi mai ceartă puțin pentru audiențe (mă rog, așa e la noi), mai scrie sau se documentează sau aprobă niște acte și ordonanțe și, în final, se retrage spre casă/ case.

Ar mai fi o variantă: că, de fapt, primul-ministru are mult mai multe treburi oficiale pe cap, doar că acei consilieri care se ocupă de comunicare uită să le treacă în agendă. Sau poate că-s neprevăzute, cine poate ști. Sau poate că nu e destul spațiu pe serverele guvernului. Ori o fi picat siteul în ultimele luni.

La ultima variantă nici nu vreau să mă gîndesc. Ar fi urît din partea mea. Și mi-aș strica singur buna-dispoziție cu care am început acest nefericit de text.

O să mă retrag acum să mă cert puțin. Nu e nevoie să o facă nimeni altcineva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s