N-O SĂ-ȚI VINĂ SĂ CREZI! Pagina de Facebook a unui ministru al României, spartă de un hecăr răutăcios! Anchetă jurnalistică EXCLUSIVĂ!

Una dintre principalele promisiuni ale USL din campania electorală a fost creșterea transparenței atunci cînd vor ajunge la guvernare. Și cum asemenea legăminte nu se uită, miniștrii s-au pus pe treabă, fiecare cum a putut.

Astăzi, întîmplător, voi arunca un ochi asupra activității intense a doamnei ministru Maria Grapini. Pentru cei care nu știu, doamna Grapini este ministru delegat pentru IMM-uri, mediu de afaceri și turism. Și are o activitate intensă pe Facebook.

invidia

Urmînd, probabil, îndemnul lăudabil al doamnei ministru, 111.00 de firme s-au închis anul acesta. Potrivit unul studiu Coface, citat de Mediafax, asta “înseamnă că aproximativ 10 miliarde de euro au dispărut din economia României. Cele mai multe dintre aceste firme aveau o vechime în economie de circa 10 ani și dădeau de lucru unui număr de 276.700 angajați.”

Realitatea e dură. Însă nu putem lăsa lucrurile așa. Lupta continuă.

bugetul

“Tupeul depășește cunoașterea”. Cît adevăr aici!

Consecința directă a “făcutului de scumpiri” vine tot de la Coface:

“37% dintre debitori refuză să își plătească datoriile, 34% și le plătesc integral, iar în 29% dintre cazuri debitorii își plătesc parțial datoriile sau perioada de recuperare a datoriilor de la ei este îndelungată și anevoioasă.”

mos nicolae

Love, love, love…. and understanding. E și un cîntec așa, nu?

“Numărul firmelor cu cifra de afaceri mai mare de 1 milion de euro, care au intrat în insolvență în primul semestru din anul curent, este de 414 de companii, aproape de două ori mai mare decît cel înregistrat în aceeași perioadă a anului anterior.” (Coface)

pentruca

Nimic despre mediul de afaceri. Sînt însă convins că bătaia (prietenească pe umăr) le trece prin minte tuturor oamenilor de afaceri din România.

Despre ei vorbește însă managerul Coface, Constantin Coman: “Anul 2013 l-aș caracteriza ca unul al marilor insolvențe cu un impact puternic social-economic.”

produsele ro

V-am spus eu? Există speranță! Ce contează că statisticile nu ies tocmai bine? Speranța e în sufletele noastre.

Lăsînd glumele ieftine la o parte (glumele mele, desigur, pentru care îmi și cer iertare), eu cred că pagina de Facebook a doamnei Grapini e, de fapt, a unui hacker (hecăr, doamnă) răuvoitor. Să vă explic de ce.

facultatea

Deci, “Facultatea de Limbi și Literaturi Străine”. Însă, în CV-ul doamnei scrie clar:

“1973 – 1978 – Institutul Politehnic „Gheorghe Asachi” Iasi, Facultatea deTextile, Specializarea

„Tehnologia Mecanica a Filarii si Teserii”

1969 –1973 – Liceul Teoretic, loc. Beresti,

jud. Galati”

Vedeți? “Facultatea de Textile”, nu de “Limbi și Literaturi Străine”. De aia zic, pagina asta a fost spartă de un hecăr. Iar hecărul ăsta e nemilos, își bate joc de doamna ministru. (aici se încheie ancheta jurnalistică senzațională în exclusivitate.)

Pentru că altfel, dacă scurta mea investigație e greșită, atunci nu văd decît o soluție: ori doamna își închide pagina și învață să scrie fără greșeli înainte de a o redeschide, ori învață pur și simplu să scrie fără greșeli și se dedică, în întregime, activității sale de la minister.

PS. Sînt convins că doamna ministru nu se va supăra pe mine. N-am făcut nimic altceva decît să-i urmez îndemnul, acela de a mă implica, de a-i face bine cuiva. Sau de a-i aduce zîmbetul pe față. Cuiva.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s