Noaptea în care au venit extratereștrii

Azi noapte au venit extratereștrii. Sigur, nu era chiar întuneric afară, ba din contră, soarele strălucea sus pe cer. Iar lumina lui s-a reflectat mai întîi într-o măgăoaie mare, triunghiulară, care plutea în apropierea casei.

Poate că „plutea” nu e cuvîntul cel mai bun pentru a descrie situația, „măgăoaie” e mai apropiat. Pentru că am fost foarte contrariat de zgomotul pe care-l făcea mașinăria: cam puternic pentru gustul meu, plus că am avut impresia că avea și o problemă la motor sau la ce-o fi fost ăla care o făcea să se deplaseze.

Trezit din năuceala inițială – pentru că nu-i un lucru firesc să vezi o navă extraterestră venind, nu-i așa? – mi-am scos telefonul să filmez. Doar că telefonul meu are o întîrziere cam mare pînă pornește înregistrarea și îmi era teamă că voi rata momentul. (problema asta ar trebui să o rezolve domnii de la Apple, data viitoare s-ar putea să mă enervez).

Azi-noapte a mers. Nu știu, totuși, dacă am mai apăsat butonul de înregistrare pentru că, după ce nava a sclipit puternic în lumina soarelui și i-am văzut formele clare, pătrățoase, carcasa masivă dintr-un material dur, cenușiu, m-au apucat frustrările: chiar să nu poată extratereștrii ăștia să iasă din clișee? Adică să ne surprindă cu ceva la sosire?

Atunci am văzut motivul pentru care nava avea motorul sau ce naiba o fi fost ăla turat la maximum: trăgea după ea alte 3 măgăoaie, legate una după alta cu un fel de coardă. Poate că era o șufă.

 

Dimineață, cînd m-am trezit, n-am mai putut vedea nimic, nici o urmă a trecerii lor. Era o ceață deasă, albă, ca o cremă de iaurt. Încerc că îmi dau seama de atunci ce înseamnă visul ăsta și nu reușesc.

 

Azi-noapte a nins. Puțin, însă cîmpul e aproape alb.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s