Premierul Ponta, cel mai bun pentru România. Sau cum să alimentezi o minciună.

Sîntem fără scăpare.

Un sondaj CSCI apărut ieri arată că peste jumătate dintre români au o părere bună sau foarte bună despre activitatea guvernului din ultima săptămînă. Da, săptămîna cu zăpezile. Da, săptămîna care vine după cea cu accidentul de avion în care au murit 2 oameni, care ar fi putut fi, cel mai probabil, măcar recuperați în viață dacă autoritățile s-ar fi mișcat la timp.

Revin. 56 % dintre cei intervievați consideră că activitatea guvernului din ultima săptămînă este bună sau foarte bună. 74% dintre români cred, potrivit CSCI, că premierul Ponta a făcut bine implicîndu-se în ședințele comandamentului de deszăpezire. La doar cîteva zile după ce haosul a condus operațiunile de salvare a medicilor căzuți în Apuseni.

78% cred că guvernul Ponta s-a descurcat mai bine cu deszăpezirea decît guvernul Boc. Dacă mă întrebați rapid, nici măcar nu-mi mai amintesc vreo iarnă din timpul premierului Emil Boc…

Sîntem fără scăpare. Potrivit descrierii de pe site „Centrul de Studii și Cercetări Infopolitic este un proiect inițiat și susținut de Fundația Multimedia pentru democrație locală.” Și continuă: “Cercetările sunt concepute și interpretate de către o echipă de specialiști din cadrul Fundației, coordonată de analistul politic Dan Sultănescu.”

Ceea ce nu spune textul (altfel fără diacritice, dar chestia asta cu limba română e o opțiune doar pentru marii patrioți ai neamului) e că domnul analist politic este, în același timp, consilier politic al domnului prim-ministru Ponta.

Și nu amănuntul ăsta ar fi, cred eu, cel mai grav.

Ci faptul că premierul a ajuns într-o perioadă a existenței în care pare să aibă nevoie să fie mințit, mîngîiat cu cifre călduțe, tocmai bune pentru nopțile geroase de iarnă. Să ai un consilier politic care să-ți producă sondaje care, dacă nu sînt mincinoase, atunci sînt cel puțin prost făcute și să accepți publicarea lor – iată un șir întreg de detalii care prefigurează o personalitate urîtă. Cu atît mai urîtă cu cît e în fruntea guvernului României. Iar putregaiul din care s-a hrănit și se hrănește clasa politică nici nu oferă o alternativă, ceea ce înseamnă că actualul premier va juca în prima ligă mulți ani de aici înainte.

De asta zic, sîntem fără scăpare.

Screen shot 2014-02-04 at 8.51.42 AM

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s