Baba arde, ţara se piaptănă

Sigur că da, avem probleme globale, criză economică mondială, încălzirea planetei, dispar specii întregi şi voi… voi ce faceţi? Vreţi autostrăzi. Pe bune acum, dar la marile drame individuale vă mai gîndiţi? Nu ştiţi despre ce vorbesc, nu…

“ARAD (MEDIAFAX) – Comisia de Disciplină din cadrul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Arad a decis suspendarea pentru un an a jucătorului Dumitru Marius Mihailovici, de la echipa Pro Gurba, deoarece a lovit arbitrul în testicule, transmite corespondentul MEDIAFAX.”

Faptele sînt grave. Astfel de manifestări nu trebuie tolerate.

“La meciul din categoria Onoare B, dintre Pro Gurba şi Dacia Beliu, scor 2 – 3, jucătorul l-a lovit pe arbitrul Dumitru Eduard Rusan. Lovitura a fost aplicată după ce arbitrul a decis să-l elimine pe jucător.”

Păi, se poate aşa ceva? Să se ia măsuri, să se facă ceva, să nu mai auzim despre aşa ceva..
Asta îmi aminteşte de bancul ăla despre o sală de teatru, plină de copii. Pe scenă, vrăjitoarea cea rea. Prinsă, legată fedeleş, după ce comisese o mulţime de fapte reprobabile. Povestitorul îi întreabă pe copii: “Copii, copii, ce vreţi să păţească vrăjitoarea cea rea? Ce pedeapsă să primească?” Un puşti foarte mic şi foarte serios se ridică în picioare şi strigă hotărît: “Să-i dăm cu bocancul în pi.. “(nu, nu în picior, şi nici în moalele capului).
Oare e doar banc sau e poveste adevărată? Oare… puştiul a crescut între timp şi-a ajuns jucător de fotbal? Cumva în “Liga Onoare B”? Şi, în fine, cam cîţi suporteri are în ţara mea?

2 thoughts on “Baba arde, ţara se piaptănă

Leave a comment